Közös csapatot indít Alain Prost és a DAMS a Formula E-ben: e.dams

Megvan az FIA Formula E ötödik csapata, mely két nagy név kooperációjának tudható be: Alain Prost és Jean-Paul Driot, a DAMS alapítója állt össze, hogy megalkossák az elektromos bajnokság újabb alakulatát. A négyszeres F1-es bajnok Prost természetesen boldogan adja a nevét a Formula E-hez.

Az e.dams névre hallgató alakulat a széria ötödik nevezője, tehát a fél mezőny már megvan, mivel tíz istálló számára van hely az első bajnokságban, mely 2014 őszén kezdődik. Eddig az Andretti Autosport, a Dragon Racing, a brit Drayson Racing és a China Racing adta be a nevetését, és felvételt nyertek a bajnokságba. A Le Mans közelében székelő DAMS (Driot Associés Motor Sport) 25 éves múltra tekint vissza a motorsportban: számos szériában nyertek bajnokságokat, beleértve a GP2-őt és a Formula Renault 3.5-öt, ahol csak a második szezonjukat teljesítették, de idén már megnyerték az egyéni és konstruktőri címet.

A bejelentésre Párizsban került sor, a Renault L’Atelier nevű bemutatótermében, ahol a két alapító mellett jelen volt Jeant Todt, az FIA elnöke, és Alejandro Agag, a Formula E Holdings ügyvezetője. A helyszín nem véletlen, mivel a Renault is a nevét adta a bajnoksághoz, míg Prost a márka nagykövete, és a Forma-1-es részleget is képviseli.

„Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek a Formula E kalandjának”- mondta a francia. „Rendkívül motiváló, hogy aktívan részt vehetek ennek az új technológiának a kifejlesztésében, mely 100 százalékosan elektromos. Más bajnokságokban már láthattuk, hogy 2014-ben a fenntarthatóság felé mennek el, ezzel bizonyítva, hogy a motorsport a jövő mérföldköve.”

Agag boldogan jelentette be, hogy Andretti után egy másik nagy név fogja népszerűsíteni az elektromos bajnokságot. „Nagy megtiszteltetés, hogy Alain Prost-tal együtt üdvözölhetem a Formula E-ben Jean-Pault, mivel előbbi világszerte az egyik legnagyobb név a motorsportban. Tudom, hogy az e.dams nagy hatással lesz a szériára. Az is fantasztikus, hogy ilyen nagy tekintélynek örvendő nevek elkötelezték magukat a tiszta energia és a fenntartható mobilitás mellett, és meg is mutatják ezt; csatlakoznak hozzánk a folyamatban, miszerint egy elektromos jövőt alkotunk, írja a tisztajovo.hu”.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.