Zöld Fül néven környezetvédelmi programot indít márciusban általános iskolásoknak a WWF Magyarország és az OBI Magyarország.

Környezetvédelmi program indul gyerekeknek

Zöld Fül néven környezetvédelmi programot indít márciusban általános iskolásoknak a WWF Magyarország és az OBI Magyarország.

A program célja az általános iskolás gyerekek környezeti nevelése, amely az erdő- és vízvédelem, valamint a klímaváltozás témakörében szélesíti a kicsik látókörét – olvasható az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben. A két szervezet Magyarországon először 1996-ban fogott össze egy nagyszabású fajvédelmi program keretében. A projekt 12 éve alatt a XIX. században kipusztult eurázsiai hód több mint 250 példányát telepítették vissza Gemencre, a Hanságba, később pedig a Tisza és a Dráva különböző területeire. A márciusban induló Zöld Fül Program általános iskolák számára kínál lehetőséget arra, hogy a jelentkező osztályok egy-egy WWF szakértőtől tanuljanak az élőhelyek védelméről szórakoztató különóra keretében.

A kisiskolások két olvasmányos kiadványt is kapnak, amelyek segítségével bővíthetik az órákon megszerzett ismeretanyagot. Akik nem jutnak el a Zöld Fül előadásaira, a zoldful.wwf.hu weboldalon találhatják meg az előadásokon elhangzottakat és a pedagógusok számára készített, letölthető tanári segédanyagokat is. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a gyerekek bárhol az országban megismerkedjenek a természetvédelemmel és a két szervezet közös munkájával.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.