Környezetvédelem a Szigeten: PET palackért cserébe 15 perc ingyen WiFi

Mit tennél 15 perc ingyen WiFi-ért cserébe? A Szigeten nem kell sokat, csak visszakell adni a szelektív gyűjtőpontoknak a pet vagy alumínium palackot és kapjuk is a 15 perc ingyen WiFi.

Nagy hangsúlyt fektet a Sziget évről évre a szelektív hulladékgyűjtésre, szmogvédelemre és a zajcsökkentésre. A szelektív gyűjtésnek egy kreatív formája jött velünk szembe a fesziválon sétálva. A fesztivál weboldalán jelenleg a 2016-os adatok állnak rendelkezésre a visszagyűjtésről és a fesztivált követő területrendezésről.

A fesztivált követően több mint egy hónapon keresztül folyamatosan zajlik a terület helyreállítása. 45 500 m2-en szántást, tereprendezést, forgókapálást és fűmagvetést végeznek. 5100 m2-en – jellemzően a fák alatti területeket – árnyéktűrő fűmaggal füvesítik.

“50 fős szelektív gyűjtő csapattal dolgoztunk folyamatos kézi hasznos hulladékszedéssel. Szelektív hulladékgyűjtőket telepítettünk a fesztivál 40 pontján. 4500 kg hulladékot gyűjtöttünk be és adtunk tovább hasznosításra. Ebből Italos alumíniumdoboz: 700 kg PET palack, fólia: 2500kg papír: 900 kg üveg: 400 kg. A szigetlakók 150 kg használt elemet adtak le almáért cserébe. A fesztivál két pontján működött a Hulladékcsere akció, melynek keretén belül a fesztiválozók által gyűjtött hasznos hulladékot ajándékra cseréltük” – írja a fesztivál hivatalos oldala.

 

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.