Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Környezetbarát irodákat jutalmaztak

Környezetbarát irodákat jutalmaztak

Az irodáikat környezetbarát szempontok szerint fejlesztő, valamint dolgozóik és partnereik környezettudatosságát növelő szervezetek vehették át a 2009-es Zöld Iroda díjakat csütörtökön Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi minisztertől – közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

A minisztérium közleményében kifejtik: Magyarország lakosságának jelentős része életének egyharmadát irodában tölti, több mint 1,2 millióan pedig nap mint nap számítógépekkel dolgoznak. Hangsúlyozzák: a zöld környezetben jelentősen javul a munkavállalók közérzete és teljesítménye, ráadásul a környezetbarát iroda fenntartása hosszú távon olcsóbb is.

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért elnevezésű szervezet által meghirdetett Zöld Iroda versenyre összesen 35 szervezet nevezett, akiknek két hónap állt rendelkezésére, hogy irodájukat környezeti szempontok szerint alakítsák át – olvasható a zöldtárca tájékoztatójában.

A legzöldebb iroda címet az Ernst & Young Kft. nyerte a több mint 25 dolgozót foglalkoztató vállalati iroda kategóriában, amelyben a legtöbbet zöldült iroda cím nyertese a Zwack Unicum Nyrt. lett. Díjat vehetett át többek között a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány, valamint a mosonmagyaróvári Városi Kollégium és a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ Igazgatóság.

Ajánlott tartalom

Megvan mely műanyagokat tiltja be a kormány

Nagy mennyiségben fordulnak elő a piacon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata szerint betiltandó, egyszerhasználatos műanyagtermékek - mondta Boros Anita, a szaktárca építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.