Környezetbarát anyagokból készült belga gyártmányú autót mutattak be a brüsszeli autószalonon

Környezetbarát anyagokból készült, belga gyártmányú elektronikus autót mutattak be a brüsszeli autószalonon – közölte a La Libre Belgique belga napilap csütörtökön.

A Belgiumban megtalálható újrahasznosított és teljes mértékben környezetbarát anyagok felhasználásával készült, Ecar névre keresztelt autó prototípusát 2008-ban mutatták be Brüsszelben. A napenergia felhasználásával régóta kísérletező és több már elektromos autót is megépítő Xavier Van der Strappen ötletével azt kívánja bizonyítani, hogy gazdaságilag életképes lehet helyben található alapanyagokból, helyi erőforrások felhasználásával gépkocsit gyártani. Eddig három típust készített el Van der Strappen Ecar 311u, 332r és 333a néven, amelyek mindegyikét értékesítette. Tájékoztatása szerint 50 autó megrendelése elégséges lenne a kézzel készített autók sorozatgyártásnak előkészítéséhez. A brüsszeli autószalon január 22-ig látogatható.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.