Kizöldül a Sziget: EcoCamping és napelemes vízmelegítés a fesztiválon

Bejelentették, hogy a környezettudatosság szellemében bevezetik a re:poharat, amitől azt remélik, hogy másfél millió eldobható műanyag poharat tudnak kiváltani.

Ezenkívül lesz még EcoCamping is, ahol napelemes vízmelegítés, víztakarékos vécé és egyéb környezettudatos megoldások lesznek. A Sziget új témájával (Love revolution) kapcsolatban Kádár Tamás elmondta, hogy készítettek egy kiáltványt azokról az ügyekről, amik mellett a Sziget már 25 éve kiáll. Ennek része a szexuális és vallásszabadság, a szabad véleménynyilvánítás , illetve kiállás a kirekesztés és az előítéletesség ellen – utóbbi jelenségek ellen a következő 25 évben is szeretnének kiállni.

A Sziget szervezői, egyeztetve az új tulajdonosokkal, hároméves növekedési stratégiát dolgoztak ki, aminek egyik első lépése a közönség számára is világossá vált, mikor kiderült, hogy kik lesznek az idei headlinerek. Azért jöhet idén a friss Pulitzer-díjas Kendrick Lamar, Lana Del Rey, az Arctic Monkeys és a Mumford and Sons, mert egymilliárd forinttal többet tudnak a gázsijukra költeni. Ezzel a Sziget teljes költségvetése mintegy 12 százalékkal nőtt tavalyhoz képest, és várhatóan 8,6 milliárd forint körül alakul majd – derült ki a fesztivál sajtótájékoztatóján, amit Kádár Tamás főszervező és Kardos József programigazgató tartott.

A zenei program még nem teljes, a szervezők ígértek még néhány fellépőt a nagyszínpadra, amiket a következő hetekben terveznek bejelenteni, írta az index.hu.

A kurrens zenei programnak megvan az eredménye, nagy az érdeklődés az idei Sziget iránt, gyorsabban fogynak a jegyek, mint tavaly. Ötnapos bérletet már nem is lehet kapni. Idén is kaphatók háromnapos bérletek, amik bármelyik egymást követő három napra érvényesek. Ezzel elsősorban a magyar közönséget célozzák meg, a szervezők arra számítanak, hogy ezek is elfogynak a fesztivál kezdete előtt.

Korábban már azt is bejelentették, hogy idéntől a karszalag is alkalmas lesz fizetésre a fesztivál területén belül. A Festipay kártya megszűnik, így nem kell már 500 forintos letéti díjat fizetni érte.

2017-ben Wifi járt a PET palackokért

 

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.