Kínából jönnek a legjobb villanyautók?

A Build Your Dreams – valósítsd meg álmaidat névre hallgató kínai autógyártó eddig szemtelen másolatokkal hívta fel magára a figyelmet, a hamarosan megnyitó Detroit Motor Show-n viszont élőben láthatjuk a majdnem három éve beharangozott e6-ost, valamint egy eddig ismeretlen hibridet.

Katalógusadatok alapján a két kínai villanyautó a Nissan Leaf, Chevrolet Volt, Toyota Prius hármast egy csapásra semmisítené meg. Az e6-os tisztán elektromos hajtással készül, 300 kilométert képes megtenni utántöltés nélkül, és 140 km/h a végsebessége. Az ötszemélyes, kicsit unalmas, de csúnyának semmiképp sem mondható dobozban egy 72 kilowattórás, saját fejlesztésű lítium-ion akkumulátort rejtettek el, amelyet ipari áramról akár 40 perc alatt fel lehet tölteni – így a gyártó. Még érdekesebbnek tűnik a kellemesen csengő S6DM névre keresztelt szedán.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.

Nincs hozzászólás

  1. Ha ez az egyedüli közelgő jövő képünk,akkor a helyzet megváltoztatja a piacot.
    a ritka földfémek kb95 % a kinai kézen van(litium is beleértendő)