Kína csaknem egész területén kimutatható a megnövekedett radioaktivitás

Kína csaknem egész területén kimutatható a Fukusima-1-es japán atomerőműből kiszabaduló sugárszennyezés, amelynek mértéke azonban rendkívül gyenge és nem jelent veszélyt az egészségre – közölte szerda este a pekingi kormány.

 A környezetvédelmi tárca tájékoztatása szerint az ország északi és déli népesebb tartományaiban mindenütt észleltek megnövekedett radioaktivitást.  A fukusimai atomerőmű felől érkező 131-es jód-, valamint a 137-es és 134-es céziumizotópot is kimutatták a levegőben több tartományban, és még a fővárosban, Pekingben is.
    A sugárzás mértéke ezred része annak, ami az embert egy kétezer kilométeres repülőút során éri – közölte a minisztérium. “Ez nem jelent veszélyt a közegészségre, semmilyen védőintézkedésre nincs szükség” – derült ki a tájékoztatásból. Kína a múlt héten megtiltotta a gyümölcs, a zöldség, a tejtermékek, és “a tenger gyümölcseinek” importját a fukusimai atomerőmhöz közeli japán tartományokból.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.