Kiefer Sutherland szerint a nyolcadik évad alatt is zöld marad

2007 végén, a FOX producerei is felismerték, hogy mostanában sajnos nem a környezettudatosság az első szó, mely az eszünkbe jut, a filmgyártás hallatán. Sokkal inkább a gonosztevő : a szén-dioxid-kibocsátás.

A színfal mögötti változások célja az volt, hogy a televíziós műsorgyártást egy fenntarthatóbb irányba tereljék, valamint hogy csökkentsék a sorozat szén-dioxid-kibocsátását. A tavalyi, 7. évad során a show sikeresen csökkentette a szén-dioxid-kibocsátását, több mint 43 százalékkal. A 8.évaddal kapcsolatosan Kiefer Sutherland elmondta, hogy jó úton haladnak az elkezdett úton.

„A 4. évad gyártása környékén az volt a célunk, hogy úgy forgassuk le a sorozatot, hogy közben nem hagyunk ökológiai lábnyomot.” – fejtette ki Sutherland a Mother Nature Networknek. –„Nem tudom, hogy ez lehetséges-e, mert vezetnünk kell a munkába, de minden általunk használt teherautó hibrid. Már most is jelentős javulást könyvelhetünk el, ahhoz képest, ahol az első évad idején tartottunk.”

Reméljük, a 8.évad idejére is átmentenek pár hasonló javítást. Amellett, hogy kiemelten foglalkoznak a világítás és mindennemű elektromos berendezés kérdésével, a produkció biodízellel működteti a generátorokat és a forgatáshoz használt járműveket is. Megújuló energiaforrások (szél-, víz-és napenergia) használatával generálnak villamos energiát. Az alacsony károsanyag-kibocsátású hibrid járműve flottája majd’ 5000 liter üzemanyagot takarít meg.
Jó látni, hogy a FOX továbbra is a fenntartható filmgyártás elkötelezettje!

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.