Ki is az az Energiagazdász?

Az energiahatékonyság, az energiaköltségek csökkentése egyre égetőbb feladat mindannyiunk számára. Egy vállalat már csupán 10% fogyasztáscsökkentéssel milliós nagyságrendű összegeket spórolhat meg éves szinten.

A megtakarítás sokszor egyszerűbb és kézenfekvőbb, mint gondolnánk és nem ritkán akár 40-60%-os fogyasztásbeli csökkenés is elérhető. Mindehhez „csupán” egy megfelelő tudással rendelkező szakemberre, egy energiagazdászra van szükség a vállalatnál, aki komplex gyakorlati tudással rendelkezik a vállalat teljes energiagazdálkodását illetően.

Az EUREM, European Energy Manager – magyarul Európai Energiagazdász – egy Németországból indult program, melynek fő célja, hogy a vállalatokat energia- és költséghatékonyabbá tegye, s a fölösleges energiafogyasztás elkerülésével, valamint megújuló energiák felhasználásával egyúttal környezetünket is védje. Az EUREM Németországban óriási sikert aratott, s az évek során egyre több európai ország csatlakozott az újszerű kezdeményezéshez. Jelenleg világszerte 21 országban fut a program töretlen sikerrel. Ehhez a nagyszerű nemzetközi hálózathoz csatlakozott hazánk is 2011-ben, így segítve milliós nagyságrendű megtakarításhoz több tíz magyar vállalatot.

Az EUREM tehát nem más, mint egy nemzetközileg elismert komplex képzési program, mely azonnali jelentős költségcsökkentéshez vezeti a vállalatot. Egyedülálló, gyakorlatorientált program az energiafogyasztás lényeges csökkentéséért és környezetünk védelméért.

Amit az EUREM kínál:

– azonnali megtakarítás a vállalat számára, azonnal használható gyakorlati tudás a résztvevő számára
– nemzetközi képzés: a világ 21 országában nagy sikerrel futó program magyar nyelven, nemzetközileg elismert oklevéllel
– kiváló hazai gyakorlati szakemberek előadásában
– naprakész, komplex tudás: európai és magyarországi energiaszabályozási, energiafelhasználási és energiahatékonysági ismeretek, tapasztalatok gyakorlatiasan, kézzelfoghatóan
– interaktív oktatás: a kis létszámú, max. 20 fős csoportnak köszönhetően aktív tapasztalatcsere, best-practice-ek megvitatása
– nemzetközi networking: minden évben nemzetközi Energiagadász b konferencia; nemzetközi honlap és fórum a végzett résztvevők és oktatók nemzetközi kapcsolatfelvétele érdekében

A képzés gyakorlati hasznosságáról korábbi résztvevőket kérdeztünk:

„A képzés legfőbb előnye, hogy széles körben foglalkozik a gyakorlati lehetőségekkel. Különböző nagyságú és fejlettségi szintű vállalkozások is megtalálhatják a számításaikat a tanfolyam során.”
Szekér Péter / Magyar Telekom Nyrt.

„Jelentkezés augusztus 31-ig még jelentős kedvezménnyel! Tanfolyamindítás: 2013. október 3.”
-

„Az előadások során szerzett szakirányú ismeretek azonnal átültethetőnek bizonyultak a gyakorlatba. A tudásanyag segített megoldani egyrészt konkrét műszaki problémákat, felismerni, hogy melyek azok a műszaki megoldások pl. a fűtéstechnika terén melyek jövőbe mutatóak és hol találkozunk “szélhámossággal”. Az előadások felhívták a figyelmet, mely esetekben kell, és ha kell, milyen ismeretekkel rendelkező szakembereket kell egyes energetikai problémák megoldásába bevonni. A bemutatott software-ek, pl. a földhőcserélők méretezésre, lehetőséget biztosított arra, hogy megalapozottan vizsgáljuk meg ennek a megoldásnak alkalmazhatóságát cégünk beruházásai során.” Sándor Zsolt / Penny Market Kft.

„Mindenképpen hasznosítani tudom és fogom is a hallottakat. Abszolút nem érzem felesleges kiadásnak a belefektetett pénzt és időt. Hogy más, hasonló tanfolyamok milyenek lehetnek abban nincs tapasztalatom, viszont amikor én ezt választottam, akkor első számú szempont volt, hogy széleskörű az anyag. A világítástól, a hűtésen, fűtésen át a projektmanagementig mindent felölel. Ez úgy gondolom páratlan jelenleg Magyarországon.” Nyilas Mihály / Alap Európa Kft.

A programról bővebb információ itt:
http://hu.eurem.net
www.duihk.hu/hu/eurem

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.