Ki a legnagyobb klímavédő?

Bár a görög futball-válogatott kiesett az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, Hellász mégis nyert az idén nyáron egy európai trófeát, méghozzá az Európai Klímakupát.

Ezt a tavaly alapított díjat annak az országnak adják át, amelynek polgárai a legtöbbet teszik energiafogyasztásuk, és egyúttal környezetük szennyezésének csökkentésére. (Aiolus News) A kezdeményezés két szintű: minden országban megválaszthatják az év energia-takarékoskodóját (legyen az egyén vagy szűkebb közösség), és az egyes nemzeti győztesek versenyeznek egymással az európai elismerésért. Ez utóbbiban, a házi energia-felhasználásban legjobban takarékoskodó görög csapat diadalmaskodott, megelőzve a máltaiakat és a dánokat. A kupát, amelynek mottója: „minél nagyobb az energia-megtakarítás, annál nagyobb az esély a győzelemre”, Brüsszelben adták el a megújuló energia európai hetének keretében.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.