Kevesen igényeltek pénzt napkollektorokra

Eddig 550 millió forintot ítélt meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a napkollektorokra pályázó háztartások számára – írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

A tárca 866 beruházási támogatást hagyott jóvá, az igényelt összeg csak a keret ötödét töltötte ki. Ezért az NFM március végén másodszor is meghosszabbította a pályázat beadási határidejét. Így május 15-ig még jelentkezhetnek magánszemélyek és legfeljebb 12 lakású társasházak lakásonként legfeljebb 800 ezer forintos állami segítségre.

Ajánlott tartalom

Az INA megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos új stratégiai projektekre vonatkozó szerződéseket írt alá

Az INA horvát olajipari vállalat két szerződést írt alá, egyik egy zöld hidrogénüzem építésére vonatkozik a rijekai finomítóban, a másik egy biometán-előállító létesítményre Sziszekben - közölte a vállalat az MTI-vel kedden. A két új stratégiai projekt együttes értéke 98 millió euró, és várhatóan 2026-ra készül el.

Nincs hozzászólás

  1. DRSZABOZSOLT

    Sajnálatos, hogy az épülő házakra nem lehet napkollektoros pályázatból igényelni…:-((

  2. Szerintem a látszólagos érdektelenségnek az egyik oka lehet a túlburjánzó bürokratikus ügymenet és az ÉMI minősítése a kivitelezők vonatkozásásban.

  3. Ha valaki egy kicsit utána néz, már nem éri meg a napkollektor. A napelem nem sokkal drágább és télen jobb mint a kollektor. A másik, hogy amit a pályázathoz kérnek az vicc kategóriába tartozik.