Zivatarokra eleinte főként az ország középső részén, majd délutántól keleten kell számítani, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 32 fok között alakul.

Kevesebb napsütés, egyre több vihar – érkezik a hidegfront

Zivatarokra eleinte főként az ország középső részén, majd délutántól keleten kell számítani, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 32 fok között alakul.

A néhány órás napsütés mellett délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is valószínű. A Dunántúlon az északnyugatira forduló, keleten a délkeleti, déli szél gyakran megélénkül, olykor megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. A hőmérséklet délután – nyugatról kelet felé haladva – 18 és 32 fok között alakul. Késő estére pedig 15 és 22 fok várható. Szerda reggeltől nyugat felől egyre többfelé újabb zivatarok kialakulására lehet számítani. Napközben főként az ország középső felén, majd délutántól inkább az ország keleti felén fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket viharos széllökések, felhőszakadás és kisebb méretű jég kísérhet. Az Alföld térségében, az Északi-középhegység keleti felén és Baranyában heves zivatarok is kialakulhatnak, 90 km/h-t meghaladó széllökésekkel és nagyobb méretű jéggel. A zivatarokat helyenként 50 mm-t meghaladó csapadék kísérheti. Szerdán hidegfronti hatás várható, ezért fejfájás, rossz közérzet jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, és fokozódhatnak a reumatikus fájdalmak.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.