Kétszázezer előnevelt csukát telepítettek a Tisza-tóba

Az idei halasítások első lépéseként 200 ezer előnevelt csukát engedett a Tisza-tóba a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

Szabó István, a cég szóvivője kedden az MTI-nek elmondta: a kisujjnyi méretű, várhatóan 3-4 év múlva horogéretté fejlődő halakat Poroszlón, a Kis-Tiszán és Abádszalók térségében helyezték ki. A beszerzésre kiírt pályázat nyertesétől, az Aranyponty Zrt.-től vásárolt szállítmány értéke nettó 2,4 millió forint – tette hozzá. Az akcióval a tározó hasznosítója a halasítási üzemtervében 2012-re előírt csukaivadék-telepítési kötelezettségét teljesítette – fogalmazott Szabó István jelezve, hogy a ragadozóhal-állomány gyarapításaként körülbelül 5 hét múlva 100 ezer darab előnevelt süllő, majd június folyamán ugyanennyi előnevelt harcsa is érkezik a tóba, összesen további nettó 2,6 millió forint értékben.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.