Két Tesla S-t ér már a Renault elektromos kocsija

Az európai eladási statisztikák szerint továbbra is drasztikusan emelkedő pályán az elektromos és a hibrid autók térnyerése. Ha így megy, májusban átlépik az eddig bűvösnek tekintett 1 százalékos határt, és a francia és német gyártók pedig leléphetik a távol-keleti darabszámokat.

Elektromos járművekből 2015 áprilisában összesen 11.500 darabot adtak el a hivatalosan is elérhető statisztikák szerint, és bár ez nem tűnik soknak, az egy évvel korábbi adatot ezel a piac máris 40 százalékkal felülírja – írta meg az EV-sales blogja. Az elektromos és plug-in hibrid elektromos járművek ezzel a 0,98 százalékos piaci részarányig jutottak a nyilvántartásba vett autók eu-s pacán. Az igazi meglepetés azonban nem ez, hanem amit a Renault Zoe művel: összesen 1728 darab talált gazdára, míg a Tesla zászlóshajójának számító Model S-ből ennek kevesebb mint a fele, , 856, az “ősnek” tekintett Toyota Priusból pedig csak 48 darab.

A képzeletbeli dobogóra – ahogyan korábban is, odafért a Mitsubishi Outlander hibridje (1700 db) és kiebb meglepetésre a Nissan Leafet (978 db) leszorította onnan a Volkswagen e-Golf (1022 db). Ráadásul a WV-nél megérezték a piac pozitív rezdulsét, és a Golfból a GTE verzió is beérni látszik: az áprilisi 736 eladott jármű azt jelenti, hogy az idén értékesített 2739 GTE a rangsor 22 helyéről (egyelőre) a 7. pozícióig lőtte magát előre.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A DFDS ismét 100 elektromos teherautót rendelt a Volvo Trucks-tól

A Volvo Trucks 100 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DFDS dán logisztikai vállalattól. Ezzel a legutóbbi megrendeléssel a DFDS csaknem kétszeresére növelte Volvo elektromos kamionokból álló flottáját, összesen 225 teherautóra, amely a legnagyobb elektromos nehézgépjármű-flotta Európában.