Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Kell adót fizetni a napelemes rendszerek után?
Tudj meg többet: Napenergia

Kell adót fizetni a napelemes rendszerek után?

2017. március 31-től érvényes rendelet szerint a 4 kW feletti rendszerekre vonatkozik napelemadó, viszont ennek összege jelenleg 0 Ft.

Tehát létezik az adózási forma, de nem kerül semmibe és attól sem kell félni, hogy ez a közeljövőben megváltozik. Mivel a napenergia felhasználásra széles körben megnövekedett az igény, a kormány egyre inkább támogatja a megújuló energiaforrásokat. Ezt igazolja a Magyar Fejlesztési Bank Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramja is. Az MFB pályázatával kifejezetten jutányos áron juthatnak napelemes rendszerhez a családok. A szolár piac mind keresleti, mind kínálati oldala erőteljes növekedést mutat, ami hosszútávú előnyökkel jár. Tehát, minden jel arra utal, hogy nem kell tartani a jelenlegi napelemadó emelésétől. A fosszilis energia csökkentése és a megújulók növelése a lakosság közös érdeke – ezáltal a kormányé is. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy mindez csupán azokra a rendszerekre vonatkoznak, melyek egy átlagos családot látnak el árammal, ellenben a nagyobb napelemparkokkal, melyek nagy mennyiségű áramot termelnek.

 

Ha Ön is szeretne saját napelemes rendszert, kérjen itt ajánlatot. A kalkulációt követően 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. 

 

 

 

(hirdetés)

Ajánlott tartalom

Tengervízből készít ihatót a napelemes rendszer

Az emberi létezésnek egyik alapfeltétele a tiszta ivóvízhez való hozzáférés. Míg ez a szükséglet egyes nyugati, fejlett országokban alapvető feltételnek számít, addig a Föld számos területén komoly problémát okoz ennek hiánya.