Kelet-közép-európai összefogás klímaügyben!

Áder János kezdeményezésére hat kelet-közép-európai tagállam képviselői közös sajtónyilatkozatban hangsúlyozták, hogy ragaszkodnak az országaik által korábban képviselt állásponthoz a koppenhágai klímatárgyalások során.

A magyar, lengyel, román, litván, szlovák és cseh képviselők által aláírt nyilatkozat kiemeli, hogy a nemzetközi klímafinanszírozás Unión belüli tehermegosztásának tükröznie kell a kevéssé fejlett tagországok gazdasági teljesítőképességét és a kibocsátás-csökkentés terén elért eddigi eredményeit.  Ugyancsak hangsúlyozták, hogy a közép-kelet-európai tagállamoknak ragaszkodniuk kell ahhoz, hogy a Kiotói Jegyzőkönyvben vállalt kibocsátás-csökkentési kötelezettségeik jelentős túlteljesítése miatt fennmaradó kvótatöbbletet 2013 után is felhasználhassák. Különösen azért, mert az ebből származó bevételt új, zöld és energia hatékony iparágak fejlesztésére fordíthatnák.

Kiadó: Magyar Néppárti Képviselőcsoport, Európai Parlament

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.