Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Kamerákkal figyelik a szemetelőket
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Kamerákkal figyelik a szemetelőket

Öt darab új, nagyfelbontású videókamera állt szolgálatba Gyömrőn. A mobil kamerák közül 3 db külterületen illetve 2 db a város belterületén került kihelyezésre, váltakozó helyszíneken.

A kamerákkal elsősorban az illegális szemételhelyezések, természetkárosítások ellen szeretnének fellépni az erdei bekötő, valamint az egyéb külterületi utak és városi közterületek mentén, írja a hellokata.hu. A tavalyi évben, több, mint 5 millió forintot fizetett ki Gyömrő városa a bekötő útjainak, külterületeinek, valamint a belső területeiken lévő közterületeken szétdobált, vagy tudatosan, illegálisan elhelyezett szemét, lakossági és egyéb hulladék összetakarítására, ártalmatlanítására! Érdemes lenne ezt a lehetőséget Nagykátán illetve a környéken is kihasználni, hiszen döbbenetes mennyi hulladék van a város melletti erdőkben illegálisan kihelyezve. Néhány ilyen vandálbiztos mobil videókamerával megfigyelhetőek lennének a kritikus helyek és végre keményen fellehetne lépni a szemetelőkkel, természetkárosítókkal szemben. Az illegális szemetelés akár 500 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható!

Ajánlott tartalom

Ezeket lépi meg az EU 2030-ig a klíma védelemében

Az Európai Bizottság csütörtökön bemutatta 2030-ig megvalósítandó új éghajlatvédelmi tervét, amely a korábbi elképzelésekben szereplő 40 százalék helyett 55 százalékkal csökkentené az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását az Európai Unióban.