Jön a környezetbarát Lexus sportkocsi

A Toyota prémium-márkájának új csúcsmodellje, az LC kupé nem csak nagy V8-as motorral lesz elérhető: a Genfi Autószalon leplezik le a hibrid változatot, várhatóan hasonló csúcsteljesítménnyel de kisebb benzinmotorral.

A gyáriak eddig csupán néhány fotót mutattak az új LC 500h-ról, és annyit árultak el, hogy az új Lexus Multi Stage Hybrid System fantázianevű benzin-elektromos hajtás kerül bele. Bár a Lexus szokás szerint a végsőkig húzza az adatok nyilvánossá tételét, korábbi sajtóhírek szerint a hajtáslánc egy nagyjából 310 lóerős, 3,5 literes V6-os benzinmotorból és egy 220 lóerő körüli teljesítményű villanymotorból áll majd, amelyek maximális összteljesítménye meghaladhatja az 500 lóerőt.

Ez a hajtásrendszer várhatóan nem csak az LC sportkocsiba kerül be, állítólag a csúcs-szedán, az LS következő generációja is ugyanezt kapja meg. Az LC 500h bemutatóját a Genfi Autószalon első napjaiban tartják, míg az új LS a hírek szerint 2017 második felében érkezik.

forrás: totalcar.hu

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.