Januártól kapható a Honda új, hatékonyabb plug-in hibridje

A Hondák mindig is alacsony fogyasztásukról voltak híresek. A második generációs Prius bejelentése után azonban kezdték elveszteni vezető szerepüket.

Sokak szerint ez többek között annak is köszönhető, hogy sokáig elavult hibridtechnológiájukhoz ragaszkodtak, és túl sok fejlesztési költséget öltek hidrogénhajtású prototípusaikba, melyek közül egy sem lett piacképes. A Honda 2014-es Accord plug-in hibridje azonban újra fel tudja venni a versenyt kategóriája legjobbjaival. Az autó az Egyesült Államok környezetvédelmi ügynöksége, az EPA mérései szerint 185 kilométeren mindössze 4,5 liter benzinnek megfelelő elektromos energiát fogyaszt. Ezek szerint hatékonyabb, mint a Chevy Volt, a Ford C-Max Energi és a Prius Plug-in.

A szervezet által alkalmazott mérőszám azonban nagyban függ a vezetési körülményektől is. Ha városban közlekedünk, akkor kis távolságok után töltjük az autónkat, ez a leghatékonyabb. Ha azonban autópályán használjuk rendszeresen, akkor ez a szám sokat változhat. Ha egy töltéssel kevesebb, mint 21 kilométert vezetünk, akkor csak az elektromos motort használjuk, ennél hosszabb utakon már benzint is égetünk. Az új Honda Accord az USA legszigorúbb károsanyag-kibocsátási előírásainak is megfelel, és januártól lesz kapható New York és Kalifornia államban 39,780 dollárért (8,7 millió forint).

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.

Nincs hozzászólás

  1. A honda jó úton járt a hydrogen fejlesztéseivel.
    A “kedves” Standard oil nak és “barátaiknak”köszönhető,h a hydrogén töltőállomások nem terjedtek el a mesterséges hyper magas áraik miatt!
    Hát lássátok jól kedveseim,ez már jobban közelít az “igazsághoz”.
    Tudatosság Mindenkinek!

  2. a hidrogén azért nem terjedt el még, mert az üzemanyagcellák katalizátoraként platinát (drága dolog) használnak. olcsóbb katalizátorokat csak mostanában kezdtek felfedezni.

  3. Kedves “jó szándékú” jcd.

    A BMW 20 éve kijelentette: ha az üa 30% al tovább drágul,akkor már megéri hydrogén üzemü autókkal járni.(már akkor versenyképes lesz a technológia:autó ipar,üa kutak,üa előállítás )
    Ez a 30% “hála” a Rokefeller családnak,és “önzetlen” segítőiknek többszörösen túlteljesítve az elmult 20 évben.
    Amit manapság a sajtó/internet leír:hazugság,a”biztonságos” tömeg butítás érdekében.
    Hiteles forrásból olvass utána.
    Változást Követelünk!