Itt a kerék, amellyel 1-2 perc alatt elektromos kerékpárrá alakítható bármelyik bicikli

Egyelőre nagyon nem olcsó, de kétségtelenül óriási ötlet a kerék, amely az egész bicikli működését megváltoztatja.

Akár 32 km/h-s sebességgel is haladhatunk a kerékpárral, nagyjából 30-80 km-en át, anélkül, hogy tekernünk kellene. Ezt ígérik a GeoOrbital nevű új biciklikerék fejlesztői. Találmányukkal szó szerint pillanatok alatt elektromossá alakítható szinte bármely kerékpár. A GeoOrbital két méretben érkezik, így a fejlesztők szerint a biciklik 95 százalékával kompatibilis: a kisebb a 26 colos első kerék helyére szerelhető, a nagyobb pedig a 28, 29 colos és a 700c-s szabványokkal használható. A felszerelés nem is túl bonyolult, a meglévő kerék levétele után egy perc elég hozzá, és a kialakításnak köszönhetően még csak speciális kulcsra sincs szükségünk.

A szerkezet a keréken kívül egyetlen dologból áll: az elektromos hajtást bekapcsoló gombot a kormányra kell szerelni, hogy mindig kéznél legyen. A fejlesztők azt ígérik, a gombot megnyomva a kerékben lévő 500 wattos motorral 6 másodperc alatt gyorsíthatunk 32 km/h-s sebességre, pedálozás nélkül. Rápedálozással pedig még nagyobb sebesség érhető el.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.