Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Ismét gyorsabban töltenek a Tesla Model 3-asok
Tudj meg többet: Elektromos autó

Ismét gyorsabban töltenek a Tesla Model 3-asok

A Tesla még éppen hálaadás előtt megkezdte kigördíteni a legújabb szoftverét az autóira, amelyben többek között az automatikus ablaktörlés javítása mellett megemelték bizonyos Model 3-asok töltési sebességét is.

A plusz teljesítménynek a Standard Range Plus, illetve a Mid-Range modellek tulajdonosai örülhetnek, hiszen mostantól ez a két változat is képes kihasználni a második generációs Supercharger töltőoszlopok 150 kW-os teljesítményét, írta a teslasok.hu. Előbbi, azaz az SR+ modellek eredetileg 100 kW-os, míg a Mid-Range-ek 120 kW-os töltési csúccsal érkeztek a piacra. A 2019-40-1-1-es verzióval azonban előbbi mostantól legfeljebb 170, míg utóbbi 200 kW-tal tölthet a Tesla oszlopairól. A Long Range és Performance modellek csúcsa továbbra is 250 kW, amit kizárólag a lassan terjedő V3-as oszlopokon érhetnek el. A Tesla-tulajdonosok már el is kezdtek számolgatni, és a saccolások alapján a Standard Range Plus modellek a megemelt teljesítménynek hála akár 14 perccel rövidebb idő alatt is feltölthetnek 20%-ról 80%-ra, mint korábban. A V2-es oszlopokon várhatóan 35%-os töltöttségi szintig használják majd ki az SR+ modellek a teljes 150 kW-ot. A Tesla egyébként már egy korábbi frissítésben tervezte, hogy megemeli a töltési teljesítményt, ám az amerikai gyártó végül a mostani update-ig elhalasztotta az újítást.

Legyen nyugodt a karácsonya villanyszámla nélkül! 90% kedvezmény az engedélyeztetés árából! Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül személyre szabott árajánlatot kap. (x)

 

Ajánlott tartalom

Régi autója van? Keresse fel szerelőjét az új üzemanyagok miatt!

Az Autós Nagykoalíció elnöke azt javasolta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában, hogy a régebbi autók tulajdonosai keressék fel szerelőjüket és kérjenek tanácsot arról, hogy az új, bioetanolt tartalmazó benzin károsítja-e járművüket.