Irodák kartonból?

A Dufaylite papírgyártó cég és a Duke Studios most összefogott, hogy megépítsék az eddigi legkörnyezettudatosabb irodaházat – újrahasznosított papírból.

Az inhabitat.com szerint a terv megvalósításához Ultra Board-ot, egy különleges papírfajtát fognak felhasználni, mely újrahasznosított és ismét újrahasznosítható papírból és kartonlapokból készült. Az alapanyag strapabírósága a Dufaylite cégre jellemző struktúrán alapszik, hiszen egy réteg papír és egy kemény kartonlap között egy hatszögletű, a méhléphez hasonló rács helyezkedik el, mely rugalmasságot és stabilitást biztosít. Ha már az összefogás egyik feléről szó esett, a Duke Studiosról annyit érdemes tudni, hogy egy Leeds központú irodaház, mely egy romos épületet most egy környezettudatos munkahellyé fog varázsolni. A nagy felújítási projekt megközelítőleg 650 négyzetmétert fed le, mely most kreatív és környezetbarát közös munka színhelye.

duke studios

„A Duke Studios egy több tudományágra kiterjedő iroda, mely szívén viseli a kreativitást, így nagyon fontos, hogy székhelye megihlető, serkentő és támogató hatással legyen a benne helyet kapó cégekre” – nyilatkozta Laura Wellington, a Duke Studios társalapítója. „Az Ultra Board volt a tökéletes alapanyag a terv megvalósításához, hiszen az irodaház belső terének flexibilisnek, érdekesnek és környezetbarátnak kell lennie ahhoz, hogy bírja a cégek növekedését és elősegítse az üzleti sikereket.”

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.