India nemzeti napenergia küldetést indít

India 20 millió napelem és 20 millió négyzetméter termikus napenergia panelek telepítését tervezni.

A terv szerint a projekt 2022-re valósulna meg, és 20.000 megawattnyi energiát generálna. Farooq Abdullah megújuló energiaügyi miniszter elmondása szerint 90 százalékos támogatásra számítanak, más egyéb napenergiával kapcsolatos alkalmazások esetében, melynek kezdeti ára nagyon magas, legfeljebb 30 százalékos segítségre számíthatnak.

India Ázsia harmadik legnagyobb energiafogyasztója teljesítményének több, mint a felét a szénre való támaszkodás teszi ki. India energiaellátásának csak egy kis töredéke érkezik napenergiából, mely körülbelül két és félszer többe kerül, mint a szén.
A 20 millió napelemnek köszönhetően a miniszter elmondása szerint India évente 1 milliárd liter kerozint takaríthatna meg.
A következő három évben, India 1300 megawattnyi forrást kíván telepíteni, melyből 1100 megawatt a hálózathoz fog csatlakozni, míg 200 nem. –„Ha ezt elérjük, a többi cél elérése sem lesz lehetetlen.”

Abdullah elmondása szerint az ország szoros kapcsolatot tart fel a többi érdekelt féllel, különösen az Egyesült Államokkal, így a cél, hogy Indiát is elérje a megfizethető napenergia.
A Tuesday Moscow szerint orosz küldöttség látogatott Indiába és „hatalmas kilátásokat” könyveltek el, így esetleges a közös vállalatok létrehozása is.
Ha India ambiciózus napenergia küldetése sikeres lesz, „végre teljes mértékben lehetővé válna, hogy India a világelsők közé léphetne”.

Ajánlott tartalom

Ez lenne az első megterülő napelemes energiatároló rendszer?

A LUNA S1-et háztartási napelemes rendszerek számára dolgozták ki.