Hiába köszöntött be a hideg idő, és kezdték el az üzletek a nagy karácsonyi hirdetésdömpinget, én mégsem kerültem még téli hangulatba. De rájöttem, hogy miért nem.

Íme, egy szuper ‘csináld magad’ ötlet az otthonodba

Hiába köszöntött be a hideg idő, és kezdték el az üzletek a nagy karácsonyi hirdetésdömpinget, én mégsem kerültem még téli hangulatba. De rájöttem, hogy miért nem.

Amik nekem igazán elhozzák a tél hangulatát, azok a, csakis erre az időszakra jellemző fények. A következő, tényleg pofonegyszerű, DIY-nek már-már nem is nevezhető projekt elkészítésével Te is téli hangulatba kerülhetsz. Varázsold be otthonodba a tél fényeit!

SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK

* üres üvegek
* LED fénysor

LÉPÉSEK

1. Fogj üres boros, pezsgős, szörpös, igazából mindegy milyen üvegeket és alaposan mosd ki őket és távolítsd el róluk a címkéket. Én mosószeres vízbe áztattam be őket, és fél óra áztatás után még a legmakacsabb ragasztó is könnyedén lemoshatóvá vált.

Használhatsz különböző színű üvegeket, én a zöld és kék között hezitáltam, végül a zöldre esett a választásom, nekem ez a szín ad igazi ünnepi, így téli hangultatot.

2. A boltok most már tele vannak LED fénysorokkal, a legegyszerűbbet válaszd, én a sárga fényű mellett döntöttem, de létezik még fehér (én ezt kicsit hidegnek találtam) és borostyán (még ezt is szívesen kipróbálnám) színű is. Rakd be a fénysorodat a kiválasztott üvegbe. Ez nem is lesz olyan egyszerű, én egy fakanál nyelét hívtam hozzá segítségül. Rajtad múlik, hogy mennyi fénysort használsz az üvegekhez, én úgy tapasztaltam, hogy 1 fénysor/üveggel már nagyon szép hatást lehet elérni.

A fénysor végét, ahol az elemtartó (vagy villásdugó) van, értelemszerűen nem rakod bele az üvegekbe. Én cellux-szal hozzáragasztottam az üveg hátuljához a kilógó kábelt, így nem lifeg és könnyen mozdíthatóvá vált az üveg.

3. Helyezd új fényinstallációdat a kívánt helyre, kapcsold be a fénysort és már élvezheted is a tél fényeit otthonodban.

Az Alternativ Energia hírportál partnere a zoldello.blog.hu, ahol még több DIY tipp érhető el.

 

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.