Íme a Microcab hidrogén meghajtású autója

Az Egyesült Királyságban a Microcab nemrég mutatta be az új, Microcab H2EV névre hallgató, hidrogén meghajtású kisautóját.

Először tesztelni fogják ezeket az új modelleket, hogy megállják-e a helyüket az angol infrastruktúrában. Ez egy igazi kihívás, vagy bizonyítási lehetőség lehet az autónak, ugyanis az első, és egyetlen hidrogén töltő állomást nem rég nyitották meg Swindonban. A H2EV 160 km-t tud megtenni egy töltéssel, szóval Swindon 80 km-es körzetében lehet vele vagánykodni, vagy telepíteni kell valahova egy privát töltőállomást. A hidrogén meghajtású autók abban jobbak az elektromos társaiknál, hogy a feltöltésük percekig tart csupán. Mi drukkolunk ezeknek a kisautóknak, hogy állják meg a helyüket abban az infrastruktúrában, hogy elkezdődhessen a sorozatgyártás.

microcab

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.