Ilyen lesz a következő napok időjárása

Kifejezetten hűvös hétvége előtt állunk, a felhőtlen ég délutánonként kellemes késő őszi napsütésért cserébe csípős reggeleket hoz.

Országszerte megjelenik a fagy, befagyott tócsákat csupán az elmúlt hetek szárazsága miatt nem láthatunk majd. A reggeli órákban -5 fok köré hűlhet a levegő, szélvédett helyeken az idei télen először akár -10 fok alatti hideg is előfordulhat. Menetrend szerint megérkezett a hideggel együtt az influenza is, idén először egy 18 éves fiatalember szervezetében mutatták ki a kórokozót még a hónap elején, a múlt héten pedig már 3900-an keresték fel háziorvosukat influenzaszerű megbetegetés tüneteivel. Egy héttel korábban 5800 beteg jelenthezett hasonló tünetekkel. Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy veszélyeztetett csoportok idén is ingyen juthatnak védőoltáshoz, ugyanakkor mindenkinek ajánlja a beadatást, mivel ez a védekezés leghatékonyabb módja.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.