Ilyen időjárás lesz a következő napokban

Kontinensünk északkeleti részén anticiklon húzódik. Területén kevés a felhő, de zord, hideg idő a jellemző, többfelé napközben is -10 fok alatt marad a hőmérséklet.

Ezzel szemben a Földközi-tenger nyugati és középső medencéjében – ahol ugyancsak kevés a felhő – a délutáni órákra 11, 17 fokig melegszik fel a levegő. A Balkán-félsziget déli része fölött ugyanakkor ciklon örvénylik, amelynek hatására a Kárpát-medence déli és keleti részén többfelé jelentős mennyiségű hó hullik, délebbre eső esik. A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig az Északkelet-Európa felett erősödő anticiklon alakítja; a ciklonális görbületű nyomási mezőben egyre hidegebb levegő érkezik fölénk. Szerdán a Tiszántúlon, csütörtökön már a Duna-Tisza köze nagy részén is erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon viszont többnyire derült idő várható. Reggelig csupán a Tiszántúlon fordulhat elő hószállingózás, csütörtök napközben elsősorban a Tisza vonalában és a Duna-Tisza közén már több helyen valószínű havazás. Az északi szelet a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten gyakran erős, szerdán időnként viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -6 fok között alakul, de a derült, szélcsendes helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 0, +2 fok között várható.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.