Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Ilyen egy lombkoronába épített tündérhotel!

Ilyen egy lombkoronába épített tündérhotel!

Igazi tündérlakosztály várja az atlantai The Buckland vendégeit, akik egy 150 éves fenyőfa koronájába épített házikóban tölthetik nappalaikat és éjjeleiket. Ha kedvük tartja, a teraszon a csillagos ég alatt is alhatnak a fűtött franciaágyon.

A háromszobás lombház minden részletét gondosan megtervezték tulajdonosai, mielőtt feltöltötték az AirBnB adatbázisába. A szobákat fából készült, romantikus függőhidak kötik össze, melyeket esténként fényfüzérek világítanak meg. A nappaliban hat vendég foglalhat kényelmesen helyet az öreg, tizenkét gyertya fényével világító csillár alatt, az antik bútorokon. A nyolcvanéves ablaktáblák lepréselt pillangókat fognak közre, rajtuk kitekintve, vagy a panorámás erkélyre kilépve egy hektárnyi gazdagon zöldellő erdőre látni.

A hálószobát kötelekből és fából épült függőhídon lehet megközelíteni: itt nem akármilyen ágyon hajthatja álomra fejét a lombház két lakója. Az ágyat ugyanis kerekekre szerelték, így ha akarjuk, kitolhatjuk a tágas teraszra, hogy a csillagok alatt alhassunk, míg alattunk csobog egy kis patak. Hűvösebb estéken sem kell attól tartanunk, hogy a fűtés nélküli házikóban fáznánk, mivel a lepedő alatt elektromos fűtéssel felszerelt matrac rejtőzik. A dekoráció elemei az Ezeregyéjszaka meséit idézik: kelimszőnyegek, egy antik madárkalitka, gyertyák és fényfüzérek teremtenek varázslatos hangulatot.

A harmadik “szoba” egy fa törzse köré épült nyitott terasz, ahol akár tízen is körbeülhetik a fenyőt, egy szerencsés pedig a terasz szélére szerelt hatalmas függőágyban ejtőzve szemlélheti a tájat.

A tündérházikó fürdőszobával nem rendelkezik, a vendégek rendelkezésére áll azonban a telken a tulajdonosok házában egy saját fürdőszoba – ide fél perc alatt átsétálhatnak. A telket egyébként 2000-ben vásárolta meg a Greenpeace volt igazgatója, Peter Bahouth feleségével, Katie-vel, és fél év alatt építették fel az erdei bújóhelyet saját terveik alapján. Mint írják, ők a telken álló házban élnek, vendégeik pihenését azonban a világért sem zavarnák meg: mindössze akkor jelennek meg a lombháznál, amikor a reggeli kávét hozzák át.

Az Atlanta belvárosától mindössze negyedórányi autóútra fekvő lombházat éjszakánként 360 dollárért lehet kibérelni, minimum 2 éjszakás tartózkodás esetén. A tulajdonosok most kivételesen egy éjszakára is fogadnak vendégeket, ez 375 dollárba kerül.

-

Az AirBnB oldalon olvasható vendégek mind lelkes, öt csillagos értékeléseket írtak a házikóról: külön díjazták a háziak szívélyességét és az üveg bort, amely érkezéskor várta őket. Volt, aki a betervezett előkelő atlantai éttermi vacsora helyett inkább otthon maradt a lombházban, és pizzát rendelt, annyira tetszett neki a hely.

forrás: travelo.hu

Ajánlott tartalom

Július 1-jétől megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását

Július 1-jétől életbe lép a klíma- és természetvédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását.