Nehéz elhinni, de már harmadik születésnapját ünnepeli a világméretű kampány, mely az éghajlatváltozásra hívja fel a figyelmet.

Idén is lesz Föld Órája (+videó)

Nehéz elhinni, de már harmadik születésnapját ünnepeli a világméretű kampány, mely az éghajlatváltozásra hívja fel a figyelmet.

Ezért kapcsoljuk le egy egész órára a villanyt és minden elektromos berendezést, szimbolikus gesztust téve. Olyan hatalmas amerikai építmények borulnak ilyenkor sötétbe, mint például a Mount Rushmore, az Empire State Building, a „Welcome to Fabulous Las Vegas”, a Harrah’s Caesar Palace, és az MGM Mirage Las Vegasban, valamint a San Francisco-i Golden Gate híd.

Idén az Arizona állambeli Montezuma Castle National Monument és a Soldiers and Sailors Monument Indianapolisban. A résztvevők között lesz az Atlanta’s Bank of America épülete és a Pike Place Market jele Seattle-ben. Természetesen a szervezők az elkövetkezendő napokban jó pár további résztvevő jelentkezésére számítanak.
A World Wildlife Fund, amely minden évben megrendezi a kampányt, reméli, hogy idén még több civil csatlakozik az eseményhez. Különösen bíznak az USA 50 államának részvételében.

Tavaly olyan hírességek kampányoltak a Föld Órájáért, mint Edward Norton, Alanis Morissette, és Yoko Ono.
Készen áll egy kis gyertyafényre március 27-én? Tekintse meg a 2010-es Earth Hour reklámfilmjét:

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.