Hordozható elektromos fűtőtestek

Az elektromos fűtés a legtöbb esetben nem hatékony ráadásul drága is. Azonban bizonyos esetekben, például amikor csak egy szobát szeretnénk melegen tartani, vagy kiegészítő radiátorként használjuk egy hűvösebben tartott lakásban, a hordozható elektromos fűtőtestek hasznosak lehetnek, és még energiát is spórolhatunk velük.

Az újabb modellek sokkal hatékonyabbak elődeikhez képest, köszönhetően többek között a beépített termosztátoknak és az időzítőknek. A Dyson AM04 például csúcskategóriásnak számít, és futurisztikus kinézete mellett kiváló teljesítményt is nyújt. Sajnos a minőségnek elkérik az árát, ugyanis egy darab 400 dollárba (88,000 forint) kerül.

Aki a pénztárcáját jobban kímélő lehetőségeket keres, annak itt van a DeLonghi kerámiás kompakt fűtőteste, mely a szobahőmérséklet alapján energiatakarékos üzemmódba helyezhető, így 40 százalékkal kevesebb elektromosságot fogyaszt. Ráadásul a tizedannyiba kerül, mint a Dyson készüléke.
delonghi

A Vornado DVTH modellje ezzel szemben azzal tűnik ki vetélytársai közül, hogy egy beépített speciális ventillátorral is rendelkezik, így gyorsabban meg tudja tölteni meleg levegővel a szobát.
vornado

A Holmes elektromos fűtőteste pedig időzíthető, így például felmelegíthetjük a fürdőszobát tusolás előtt.
holmes

A Lasko furcsa kinézetű, henger alakú kerámia radiátora ezzel szemben nem egy szobában, hanem a lakás közepén a leghasznosabb, ahol minden irányban képes hatékonyan fűteni, és még távirányító is jár hozzá.

lasko

Talán a legérdekesebb mind közül a leginkább egy zenelejátszóra emlékeztető készülék az Ambia-tól. A „sztereó” fűtőrendszer együtt is használható, de szét is választható, így a szoba két sarkában is elhelyezhetjük, vagy egyet a lábunk, egyet pedig a kezünk melegítésére használhatunk.

ambia

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.