Hő- és hangszigetelés melltartóval

Az elhasznált, feleslegessé vált ruhákból származó hulladék egyre nagyobb méreteket ölt, és egyre nagyobb problémákat okoz.

Éppen ezért nem véletlen, hogy ma már komolyan foglalkoznak a textilek újrahasznosítási lehetőségével írja a hg.hu . Korábban készítettünk egy anyagot azokból az építőanyagokból, amelyekből ötletes divattervezők ruhákat és kiegészítőket is készítettek, most pedig egy alapvetően textilipari terméket mutatunk, ami az építőiparba vándorol át.
Az egyik legnagyobb olasz fehérneműcég az Intimissimi különleges programot indított. A kezdeményezés során a nőket arra buzdítják, hogy adják le feleslegessé vált cicifixüket, amik hangszigetelésként születnek majd újjá. A régi darabért cserébe a nők három euróval kedvezőbben vásárolhatnak új fehérneműt.

A Calzedonia csoport elnöke, Sandro Veronesi a New York Times-nak elmondta, hogy a melltartók anyagösszetételüknek köszönhetően kitűnőek épületek hang- és hőszigetelésére alkalmas elemek gyártására. A fehérnemű márka az Ovat Campagnari kérte fel az újrahasznosításra, a cég gyáraiban zúzzák péppé a melltartókat, hogy aztán szigetelés készüljön belőlük.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.