Hillary Clinton napelemekkel kampányol

A demokrata elnökjelölt Hillary Clinton célja az, hogy növeljék az USA bizalmát a megújuló energiafelhasználás terén, és ígéretet tett arra, hogy az Egyesült Államokban több mint félmilliárd napelemet helyeznek üzembe a hivatalba lépését követő négy éven belül.

A Demokrata Párt elnökjelöltje hozzátette, azt szeretné, hogy Amerika elegendő megújuló energiát állítson elő ahhoz, hogy minden háztartást elláthasson. Clinton azt ígérte, hogy a klímaváltozás a kulcskérdése lesz a kampányának – írja a The Guardian. Clinton elképzelése szerint a jelenlegi szinthez képest 700 százalékos bővülés következne be a telepítettnapenergia-kapacitásban és végül az összes villamosenergia legalább harmada megújuló energiaforrásból származhatna.

Clinton további terve az, hogy szorgalmazza a szövetségi tisztaenergia-adókedvezmények meghosszabbítását és kiterjesztését, költséghatékonyabbá téve mind az adófizetők, mind a zöldenergia-előállítók számára. „Egy új korszak csúcspontjánál vagyunk” – jelentette be a demokrata elnökjelölt a honlapján, majd hozzátette:

Egy nyitott, hatékony és rugalmas hálót hozunk létre, amely összeköt bennünket. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy javuljon az egészségünk és mindez az előnyünkre váljék.

Hillary Clinton javaslatának további részleteit is megvitatja az iowai kampánymegállójában, hétfőn. A helyszín egy energiahatékony tranzitállomás, egyébként alig hat hónap múlva itt indul el a 2016-os elnökválasztási verseny; nem mellesleg ez az állam a szélenergia előállításának éllovasa.

Clinton az egyedüli befutó a 2016-os novemberi előválasztáson, mégis nagy nyomás nehezedik rá balról a rivális Bernie Sanderstől – a vermonti szenátor gyors fellépésre szólított fel a klímaváltozással kapcsolatban.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.