Az Abu Dhabi rendőrség vasárnap indította útjára új, környezetbarát járművét, amely flottájához fog csatlakozni az elkövetkező időszakban.

Hibriddel járnak Abu Dhabiban a zsaruk

Az Abu Dhabi rendőrség vasárnap indította útjára új, környezetbarát járművét, amely flottájához fog csatlakozni az elkövetkező időszakban.

A jármű bemutatása egybeesik a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) előkészítő bizottságának harmadik ülésével, melyet Abu Dhabiban rendeznek meg. Nem kevesebb, mint 138 ország vesz részt a találkozón.

„Azáltal, hogy környezetbarát járművekkel teljesítenek forgalmi szolgálatot a járőrök, tükrözi annak jelentőségét, hogy mennyire fontosnak tartjuk a megújuló energia minden formáját, a szén-dioxid-kibocsátás, valamint az összes mérgező hulladék csökkentését, mely károsak az ökológiára nézve.” – mondta Hamad Adeel Al Shamsi ezredes, az Abu Dhabi rendőrség forgalmi őrségének osztályvezetője.
„Az új zöld autó egy négykerék-meghajtású Chevrolet Tahoe, amelyet egy mélyreható tanulmány elkészültét követően választottunk ki.” – mondta Ahmed Salem Al Niadi, a rendőrség szóvivője.
Az autó szerinte a legújabb technológiák iskolapéldája, kettős energiaellátó rendszerrel, amely magában foglalja az üzemanyagot és villamos energiát.

A szóvivő kifejtette, az autót bármilyen küldetés során fel lehet használni, és nem szennyezi a levegőt, nem bocsát ki olyan gázokat, mint a szén-dioxid vagy más mérgező gázok. A környezetbarát járművet a rendőrautókra vonatkozó előírásoknak megfelelően tervezték, mind méret, mind motorteljesítmény szempontjából megfelel az elvárásoknak.
Az új rendőrautót mindkét oldalán zöldre festették, szerepel rajta az Abu Dhabi Rendőrségi jelvény, valamint fehér és piros színek is.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.