Hazai szélerőmű sikerek

Egy befektetőcsoport által megrendelt ötvenkét darab NRGens 50 kW-os szélturbina telepítését a Kautéla Zrt. még ez év folyamán elvégzi. A berendezés megalkotásában több hazai egyetem és számos szakcég is közreműködött, így az NRGens 50-es szélerőmű sikerében is együtt osztoznak.

Újabb fázisába ért az NRGens 50 kW-os magyar gyártmányú szélerőmű sikertörténete, ami a rövidesen megkezdődő telepítések által egyre kézenfekvőbben mutatja, hogy a hazai gyártó egy eddig hiányzó piaci rést fedett le a termékkel. A magyar gyártású turbina kialakításánál alapvető szempont volt a kontinentális éghajlaton jellemző alacsonyabb szélsebességek maximális kihasználása, ugyanakkor a versenyképes ár, ami mellett az NRGens a hazai vállalkozások számára is kiemelkedően hasznos befektetés lehet. A hozzáértő befektetők számára nyilvánvalóvá vált, hogy számukra a legjobb megoldást a helyi szélviszonyokból kihozható maximális hozamra tervezett szélerőmű és e mellett egy hazai gyártó garanciái és üzemeltetői rugalmasság biztosíthatja. A döntés megszületett, így befektetőcsoport által megrendelt ötvenkét darab NRGens 50 kW-os szélturbina telepítését a Kautéla Zrt. még ez év folyamán elvégzi. A berendezés megalkotásában több hazai egyetem és számos szakcég is közreműködött, így az NRGens 50-es szélerőmű sikerében is együtt osztoznak. A vállalat a kimagasló ár-érték arányt hazai beszállítók és alkatrészgyártók segítségével tudta megvalósítani.

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.

Nincs hozzászólás

  1. T.Szerkesztőség!

    Szeretném tudni,hogy az NRGens 50 hol van már felállítva és milyen tényleges,konkrét,gyakorlati sikerekkel rendelkezik.
    Tudtommal az elődje nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket és agyakorlatban az utódjárol sem tudunk semmi kézzelfoghatót
    Tisztelettel:Kottán Ervin