Használt étolajjal üzemeltette autóját

Használt étolajjal üzemeltette autóját egy szakács, a jármű csomagterében szűrők és szivattyúk segítették a “betárazott üzemanyag” adagolását; a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiban elfogott férfi ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki törvénysértés miatt indított eljárást – közölte a NAV regionális szóvivője pénteken az MTI-vel.

A motoros rendőrök szag után mentek, amikor feltartóztatták a norvég rendszámú gépkocsit, az égett olajszagot ugyanis több száz méter távolságból is érezni lehetett  – ismertette az esetet Varga Zoltán. A járműből összesen 132 liter, gázolajjal összekevert étolaj került elő, a kocsi tankjában 60 liter ilyen “adalék” volt. Az étolaj üzemanyagcélú felhasználása jövedéki adóköteles, és miután az autó magyar tulajdonosa az után nem fizetett adót, jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak ellene – tette hozzá a szóvivő. Az autó 44 éves tulajdonosa arról nem nyilatkozott, hogy honnan származik az üzemanyagként felhasznált étolaj.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.

Nincs hozzászólás

  1. Remek. Haladunk a korral.

    Californiában 10 éve használnak használt étolajat a dizel kocsikba.
    Semmi átalakitás nem kell csak egy extra szürö és egy kis elömelegitö kütyü.

    Több vállalkozás is összeszedte a városban lévö éttermek használt olaját, igy kevesebb ment a csatornákba, tengerbe.

    Az egyetlen mellékhatás az enyhe sültkrumpli szag volt.

    Legközelebb föbe lövéssel kellene büntetni minden haladó szellemü embert
    és akor elérik a célukat hogy biztos kizsákmányoláson alapoljon a rendszer.

    mit szolnának egy viz hajtásu kocsihoz???

  2. Na nehogy már ne fizess. A munkáltatóm bevételéből az én béremre kifizetett munkabért a benzinkút kivehető nyereségéig a pénzt körülbelül 5-7x megadóztatják és a vásárolt üzemanyag értékének többszörösét fizetjük ki. Szerintük ez helyénvaló és természetes, hiszen az utak gyönyörűen karban vannak tartva és csodás körgyűrűink széles utak vannak, illetve a szélrózsa minden irányába autópályán lehet közlekedni.

    Én nagyon szkeptikus voltam a vízautóval kapcsolatban. Ezért rendesen utána olvastam, és több gépészmérnök ismerősöm véleményét kikértem. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a vízzel hajtott autó igenis működhet, ráadásul a technológia nem bonyolult, illetve néhány lelkes (nem magyar) amatőr autójában legalább egy évtizede stabilan működik ilyen (átkapcsolható) hajtás a benzin mellett. Ráadásul annyit fogyaszt az autó vízből mint benzinből(!), a viz üzemmódhoz nem kell benzint használni. Egyedül télen kell némi benzint használni, esetleg az autó élettartama megőrzéséhez, mivel azt ugye benzinre találták ki.
    Ja, és az egyik legfontosabb: nincs káros, kibocsátott anyag!!!

    De hát a pénz beszél, nem a környezetvédelem: vizet nem tudják akár 5-7x adóztatni, már csak szociális okokból sem. Nem lehet festeni, színezni, finomítani, szállítani (folyik az magától), ez az ember alapvető szükséglete, enélkül meghalunk. A tisztább folyókat sem tudják elterelni, végső esetben az emberek nyilván kimehetnek oda tankolni (némi tisztítás szükséges).
    Ehelyett a mindenféle elektromos árammal működő autókat nyomják. Ez sem bocsát ki közvetlenül káros anyagot, de: az ÁRAM NEM TÁROLHATÓ, ezért ha rászabadulna a komplett jármű piac, a kiszámíthatatlanság miatt nem lehet gazdaságosan termelni. Ráadásul az elektromos áramot a mai napig szénnel, olajjal, gázzal termelik, ami környezet romboló. Ráadásul a roncs autók akkumulátora (igen csak sok van egy átlag autóban) kiemelten veszélyes hulladék a nem megfelelő kezelése nagyon súlyosan károsítja a környezetet.

  3. gt, nem értem miért nem váltotta már meg a világot ez az energiaforrás hiszen valóban nagyon egyszerű az energiatermelő folyamat:
    víz -> ingyen energia + víz

    esélyes…