Háromszázan jelentkeztek az ingyenes klímareferens-képzésre

A regionális környezetvédelmi Központ közreműködésével szervezett ingyenes klímareferens-képzésére háromszázan jelentkeztek, hat helyszínen már lezárult az oktatás – mondta a projektgazda ügyvezetője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Fegyveres-Fiskál Gábor, a Dipol Intézet Kft. ügyvezetője elmondta: a kétszer négynapos képzésen a klímaváltozásról, települési klímastratégiáról, pályázatírásról és projektek megvalósításáról sajátíthattak el ismereteket a képzésen részt vevők. A képzést a Liechtenstein, Izland és Norvégia által létrehozott Európai Gazdasági Térség Alap támogatta, a jelentkezők önkormányzati vagy önkormányzatok által felügyelt intézmények munkatársai, agrárszakértők és civil egyesületekben dolgozók voltak – ismertette. Közölte: a regionális környezetvédelmi központ arról tájékoztatott, hogy folytatódik majd a szakemberképzés.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.