Hárommilliárdos bioenergetikai beruházás Beszterecen

Mintegy hárommilliárd forint értékben, jelentős uniós támogatás segítségével biobrikett gyártó üzem és biomassza tüzelésű erőmű létesül a szabolcs-szatmár-bereg megyei Beszterecen; a komplex energetikai beruházás alapkövét csütörtökön tették le a település határában.

bA megvalósítást végző projektcégek a főként mezőgazdasági érdekeltségű vállalkozásokat összefogó Szuro-Trade cégcsoport tagjai. Szurovcsák Andás ügyvezető igazgató az ünnepségen elmondta: a 400 millió forintból megvalósuló, a tervek szerint éves szinten 4 ezer tonna biobrikettet és 20 tonna erőművi tüzelőanyagot előállító brikettáló üzemben már szeptemberben elkezdődhet a próbaüzem.     A projekt másik része, 2,6 milliárdos költségű, közel 3 megawattos villamos, valamint 12 megawattos hőteljesítményű biomassza tüzelésű erőmű pedig jövőre kezdheti meg működését – tette hozzá a cégcsoport vezetője.

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.