A Magyar Szélenergia Ipari Társaság "Haladj a korral, haladj a széllel!" címmel elindította rendhagyó fotópályázatát.

“Haladj a korral, haladj a széllel!” – A Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) fotópályázata

A Magyar Szélenergia Ipari Társaság “Haladj a korral, haladj a széllel!” címmel elindította rendhagyó fotópályázatát.

Az MSZIT 160.000 Forint összdíjazású rendhagyó pályázatának célja, hogy népszerűsítse a hazai szélenergia termelést, közelebb hozza az emberekhez a környezetbarát energiatermelés e formáját, és felhívja a figyelmet a jelenlegi szabályozás hiányosságaira. A szél környezetbarát, olcsó, hazai energiaforrás. Annak ellenére, hogy hazánkban a társadalmi elfogadottsága nagy (több mint 90 %), politikai támogatottsága meg sem közelíti azt a szintet, amely természeti adottságainkhoz mérten elvárható, és egy uniós tagállam számára méltó lenne. A Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) el kívánja érni, hogy a hazai szélenergia ipar a szabályozás túlzó korlátozásaitól megszabaduljon, és lehetőséget kapjon arra, hogy a magyarországi adottságokat minél jobban kihasználhassa. Közös érdekünk, hogy a szélenergia környezeti, gazdasági, társadalmi előnyei minél előbb érzékelhetőek legyenek. A benyújtott pályamunkával Ön is hozzájárulhat a felelős, környezetbarát energiatermelés népszerűsítéséhez, térnyeréséhez. Továbbá segítségünkre lehet annak elérésében, hogy döntéshozóink figyelme végre egy valós és fenntartható energiastratégia megvalósítására irányuljon! “Haladj a korral, haladj a széllel!” A pályázattal, és az azt követő fotókiállítással kapcsolatos további információk a www.mszit.hu weboldalán találhatók.

 

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ: A Magyar Szélenergia Ipari Társaságot (MSZIT) a magyarországi szélenergia-ipar meghatározó gazdasági szereplői alapították 2010-ben azzal a céllal, hogy a tagság és a szélenergia-ipar érdekeit koordináltan, egyedi érdektől mentesen, szakmai alapon és professzionális módon képviselő szervezet jöjjön létre. A társaság tagságának együttes szélenergia kapacitása 248 MW, ezzel a teljes a hazai szélerőmű-kapacitás kétharmadát jeleníti meg, és mintegy 130 milliárd forintos magyarországi beruházási értéket képvisel. Az MSZIT tagjai együttesen több mint 550 GWh villamos energiát állítanak elő évente. A valódi megújuló erőforrásra alapozott termelés évente közel 400 000 tonna széndioxid kibocsátás megtakarítását jelenti Magyarország számára. Az MSZIT célja, hogy a szélenergia a valódi megújulók között megfelelő súllyal megjelenjen, a terület műszaki és jogi szabályozása hosszú távon stabil és kiszámítható legyen.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.