Gyereknevelő robotok

Szülői, iskolai figyelmeztetéssel tanulják meg a kis nebulók, hogy az utcán, a köztereken ne szemeteljenek, sőt vegyék fel a mások által eldobott hulladékot és tegyék bele a kukába.

Ideális esetben gyermekkorunkban mindezt elsajátítjuk és felnőtté válva már magától értetődő lesz ez a viselkedési forma. Ámde ez egy folyamat és kérdés miként lehet rábírni a kicsiket hogy büntetés és fenyegetés nélkül oldják meg ezt a feladatot. Hiszen feladat ez és egy életre szól, írja a zoldtrend.hu.

A megoldást  keresték azok a japán mérnökök, akik elhatározták újszerű ötlettel veszik rá a gyerekeket arra, hogy a hulladékot a szemetesbe dobják. Szó szerint mérnöki fejlesztésről van szó, ugyanis apró szemetes formájú robotokat terveztek, amelyeket képessé tettek verbális jelek kibocsájtására.

Mi tagadás, kedves, megnyerő megoldásra jutottak, hiszen ezek a robotok játékos formában, a szóbeli közlés erejével segítik a gyerekekben kialakulni a tisztaság iránti igényt, a társadalmi érzékenységet, a helyes viselkedési normák rögzülését.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.