Gigantikus naperőmű épül

Ez év tavaszán kezdődhetnek meg a munkálatok, amely nem utolsó sorban 100 munkahelyet fog teremteni.

A MetLife és a John Hanckock Pénzügyi Szolgáltató fogja finanszírozni a 19 megawatt fotovoltaikus napenergia erőmű építését, amelyet a SunPower társaság fog megépíteni az Xcel Energy megbízásából. Mindez a Colorado állam Alamosa megyéjében fog megvalósulni.
Ez lesz Colorado legnagyobb naperőműje, amelynek építése ez év tavaszán kezdődik el. Az építkezés során körülbelül 100 munkahely fog létrejönni.

„John Hanckok Pénzügyi Szolgáltató örömmel folytatja munkáját a naperőművek finanszírozása által az Amerikai Egyesült Államok egész területén, amely lehetővé teszi azt, hogy az első osztályú partnerek együtt dolgozhassanak”, mondta John Anderson, az Energia és Infrastruktúra vállalatának rangidős vezetője. “ A projekt finanszírozására megalakult munkacsoport és a mi anyavállalatunk, a Manulife Financial rendelkezik egy portfolióval, amely a megújuló energia projekteket finanszírozza meg, amelyre 2 milliárd dollár van szánva az Amerikai Egyesült Államokban, illetve Kanadában egyaránt. Bízunk benne, hogy a 2010-es év végén sikerül befejezni a napenergia erőművet Alamosa-ban”, hangsúlyozta.

Ajánlott tartalom

Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek

Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.