Füvesítés a metróban

Még a legmodernebb, legkorszerűbb metróállomáson is lehet még mit fejleszteni.

De képzelje el a meglepetést, hogy a helyi megálló hirtelen hatalmas zöld rétté változik! Nem túl régen az új-zélandi Auckland Britomart állomása zöld füves borítást kapott, az 1250 négyzetméteres kemény, hideg betonfelület plüss, r

Az átalakulás valójában a Meadow Fresh (mely Új-Zéland híres tejipari vállalata) reklámjának köszönhető. Azonban a forgatás alatt az állomást nem zárták le, így jó pár összezavarodott utas szembesült a nem mindennapi réttel.

Sajnos a forgatás után lebontották a zöld gyepet, a mező hip-hop eltűnt. Mindazonáltal a vonat- és metróállomásokat borító zöld fű gondolata további álmodozásra késztet, hiszen szép is lenne, ha utazás közben is a szabadban éreznénk magunkat – már amennyire ez lehetséges. Láttuk már a McDonald’s és a Starbucks környezettudatossá formálódását, ezért tényleg nincsen már semmi ok arra, hogy a tömegközlekedés ne lehetne kényelmes, pihentető és természetbarát.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.