Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Futurisztikus szörnyeteg a Tesla Cybertruck
Tudj meg többet: Elektromos autó

Futurisztikus szörnyeteg a Tesla Cybertruck

Lehullott a lepel, a Tesla bemutatta legújabb elektromos autóját.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk bemutatta a Cybertruckot, a cég első elektromos kisteherautóját. A teherautónak három változata lesz – 400 km, 480 km és 800 km hatótávolság. Musk egy cyberpunk ihletésű rendezvényen mutatta be a teherautót, sok-sok lézerrel és még egy meglepetés is kapott helyet a színpadon. De a videóból kiderül minden. Legolcsóbb változata 40 ezer dollárba kerül, egyetlen motorral és 400 kilométeres hatótávot biztosító aksival, és ezzel 3,4 tonnányi terhet lehet vontatni, a kétmotoros verzió már 50 ezerbe kerül, 480 kilométeres hatótávval és 4,5 tonnás vontatásra hitelesítve, míg a legdrágább 70 ezere dolláros verzió a három motorjával legfeljebb 6,3 tonnát húz el, és 800 kilométert utazhatunk vele egy töltéssel.

Karotta ebben a videóban foglalta össze a bemutatón látottakat:

 

index.hu/alternativenergia.hu

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.