Függő cserepes lámpák borítják el Hollandia utcáit

A tervezés egyik legkielégítőbb pillanata, amikor sikerül két, látszólag össze nem passzoló elemet összeházasítani, majd miután ez megtörtént, sokkal többről lesz szó, mint csupán részek összege.

Pontosan ez történt a hollandiai Eindhoven kis sétálóutcáján, amely számos virágtartó és világítótest kompozíciójával tarkított, és mely inkább tűnik rendetlenségnek, mint például funkcionális tárgynak. A BYTR design cég mert foglalkozni a kérdéssel, a problémás akadályokat egyedülálló, elegáns lebegő, élő lámpaernyőkké varázsolta. A design, melyet egyszerűen GREENSPOTLIGHT-nak neveznek, azonnal átütő sikert aratott. Ki ne szeretné ezeket a leveles lógó világítótestek, melyek nem vesznek el helyet tőlünk a járdán?

A fények diszkrét kábeleken lógnak az utcai falak között.
A GREENSPOTLIGHT része egy nagyobb projektnek, az úgynevezett „Greenspots Eindhoven”-nek, amelyben az eindhoveni helyhatósági megbízta a BYTR-t, hogy az keressen több alkalmat, mely során több zöld városi programot lehet megvalósítani a város központjában. Eindhoven az egyik legkörnyezettudatosabb holland városként ismert Hollandiában. Ezt a büszke tényt még láthatóbbá szeretnék tenni. Jelenleg a város öko-barát mivolta némiképp beárnyékolódott, köszönhetően az esetlen betonszerkezeteknek, amelyekről minden lerí, kivéve, hogy zöldek lennének.
Reméljük Eindhoven zöldülése hasonlóképp folytatódhat kívülről, mint amilyen belülről.

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.