Friss zöldség a tetőről?

New Yorkban, ahol a tetőteraszokon megvalósuló városi mezőgazdaság egyre nagyobb szerephez jut, ez már nem újdonság.

A Brooklyn Grange a világ legnagyobb tetőteraszi agrárkultúrája két magaslati farmon, összesen egy hektáron gazdálkodik New Yorkban. A farm évente 25 tonna biozöldséget termel, melyet a helyi éttermekbe szállítanak, szombatonként pedig a tetőteraszi piacon bárki vásárolhat.  Itt szinte minden kapható, többek között saláták, sárgarépa, paradicsom, karalábé, cukkini, zöldborsó.

Brooklyn Grange 2010-ben nyitotta meg kapuit, azzal a céllal, hogy egy olyan fenntartható városi mezőgazdaságot hozzanak létre, mely a helyi közösségek számára egészséges és ízletes zöldségeket  biztosít. Mára azonban a farm már nemcsak zöldségeket termel, hanem tyúkok tartásával és méhészettel is foglalkozik. A tyúkokat tojás céljából tartják, és friss tojást is lehet a szombati piacon vásárolni. New York legnagyobb méhészete található itt, 38 méhcsaláddal. A méz árusításán kívül tanfolyamokat is szerveznek azok számára, akik érdeklődnek a tetőteraszi méhészet iránt.

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Ingyenes divatbemutatót tartanak a fenntarthatóság jegyében

A fenntartható öltözködés jegyében Rezes Judit színésznő, Tihanyi Ildi jelmeztervező és a Delta Produkció divatbemutatóra és egész napos rendezvénysorozatra várja az érdeklődőket május 4-én a Merlin Színházban.