Fotókon a vagyonunk

Vajon mennyi azoknak a tárgyaknak a száma, amelyek a tulajdonunkban vannak, mi minden képezi a mi kicsi vagy nagy vagyonunkat?

Erre a kérdésre kereste a választ az a kínai szociofotós, nevezetesen Huang Qingjun, aki mintegy évtizedet áldozott arra, hogy Kínát bejárva mind több családhoz eljusson, vagyontárgyaikat megörökítse. Ennek az érdekes és izgalmas megközelítésnek a jegyében készítette el fotósorozatát. Magától értetődően, nem volt könnyű meggyőznie a famíliákat, hogy életüket “kiteregessék” egy idegen számára. Márpedig konkrétan erről volt szó, ugyanis a fotós azt kérte tőlük, otthonuk valamennyi mozdítható tartozékát pakolják ki a házuk elé. Az elkészült képek természetesen önmagukért beszéltek.

-

A kirakott holmik mennyisége szemléletesen megmutatta, micsoda különbség van a kicsiny falvakban, elszigetelten élő és a modernizációval körülvett urbánus családok között. Az ingóságok száma tekintélyes mértékben eltért, nyilvánvalóan a városias környezetben lakók jóval több tárgyat birtokoltak. Vajon mit hoz a jövő? A változás az élet velejárója, ezért a fotós projektje folytatásaként máris azt tervezi, szembesíti majd a jelent a jövővel, azaz néhány év múlva újra felkeresi ezeket a helyszíneket és ismét lefényképezi vagyontárgyaikkal együtt azokat a családokat akik nem restellték megmutatni magukat e különös kameramannak.

-

-

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.