Forradalmi csomagolást talált fel két diák

Két amerikai diáknak elege lett abból, hogy a hagyományos kartondobozokat nehéz kinyitni, bepakolni, illetve nem igazán lehet újra felhasználni ezeket a dobozokat. A Rapid Packing Containerrel viszont mindezen problémák megoldódnak – írja a Business Insider.

Az Egyesült Államokban évente 100 milliárd kartondoboz kerül forgalomba, ám Henry Wang és Chris Curro szerint nem megfelelően használjuk fel ezeket a dobozokat. Megoldást nyújthat a pazarlásra saját kartondobozuk, melyet úgy alakítottak ki, hogy 15-20 százalékkal kevesebb papírt kelljen felhasználni előállításukhoz, sokkal könnyebb összeállítani a dobozt, és kivenni is belőlük a terméket – egy mozdulattal kinyílik a dobozuk –, mint a hagyományos dobozokból. A két diák állítása szerint megoldásukkal olcsóbb lehet a csomagolás előállítása, és kevesebb erőforrást is kell hozzá felhasználni. Jelenleg befektetőket keresnek ötletük realizálásához.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.