Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Hibrid meghajtás / Forgalomban az egyliteres Volkswagen
Tudj meg többet: Hibrid meghajtás

Forgalomban az egyliteres Volkswagen

A New York-i forgalomban fotózták a Volkswagen egyliteres fogyasztású hibridjét. A németek márkanépszerűsítő útra vitték Amerikába a dízel- és villanymotor párosával hajtott XL1-et.

A Volkswagen célja a figyelemfelkeltés volt, amikor a New York-i utcákra vitte az XL1-et. Aligha a mindössze 250 példányszámra limitált modellt szeretnék népszerűíteni így, sokkal inkább magát a márkát. A VW az Egyesült Államokban leginkább egyhangú szedánjairól ismert, a németek pedig szeretnének változtatni a róluk kialakult képen, és megmutatni, hogy újító, jövőbe mutató megoldásokkal sem állnak rosszul. New York éppen ezért csak az első állomása amerikai útjuknak: az autót elviszik Washington D.C.-be, majd sok más város után a túlpartra is, az újításokra mindig nyitott Kaliforniába, írja a totalcar.hu.

A Genfi Autószalonon bemutatott XL1 egy liter/száz kilométeres fogyasztási értéke miatt volt fontos szereplője az idei év autóipari termésének. Igen ám, de ezt csak csurig töltött akkumulátorokkal, az első száz kilométeren tudja. Az autó ötven kilométert megy elektromos hajtással, a következő ötvenen pedig eléget 0,9 liter gázolajat.

Ajánlott tartalom

Nem áll meg az élet a Teslánál a koronavírus alatt sem

Akármennyire is igyekeztek elkerülni, a Teslának végül mégis be kell zárnia a fremonti autógyárát a koronavírus terjedésének hatására kialakult vészhelyzet miatt.