Földlakók: zenés produkciósorozat a legkisebbek környezettudatosságra neveléséért

Országjárásra indul júniusban az uniós támogatást nyert, Kardos-Horváth Janó underground zenész és a Hahó együttes albumára épülő Földlakók projekt, amely öt nagyvárosban ingyenes koncertekkel és a környék óvodáiban tartott foglalkoztatásokkal kívánja környezettudatosságra nevelni a legifjabb nemzedéket is.

Kardos-Horváth János, a projekt közreműködője az MTI-nek elmondta: a Földlakók projektet a Kötőjel Szociális és Egészségügyi Alapítvány karolta fel, és pályázott támogatásért a megvalósításához, élve az Új Széchenyi Terv által biztosított lehetőséggel. A 42,2 millió forintos költségvetésű környezetbarát családi rendezvénysorozat 40,1 millió forintos uniós támogatást nyert. A projekt célja a környezeti nevelés megkezdése kisgyermekkorban olyan innovatív és kreatív módszerekkel, amelyek jó példával szolgálnak a pedagógusok és családok számára is. A produkciósorozat Kardos-Horváth Janó és a Hahó együttes Földlakó című gyereklemezének dalaira és szövegeire építve a gyerekek nyelvén, szórakoztatva segít megérteni a legkisebbek számára is a fenntartható fejlődést, a környezettudatosságot és egymás elfogadásának fontosságát. A dalokon és játékos gyakorlatokon keresztül lesz szó egyebek közt a globális felmelegedésről, az egészséges táplálkozásról, a tudatos vásárlásról, a testi és lelki egészségről, vagy a planetáris tudatról és a gyermeki énről is.

A Földlakók turné június 2-án indul országjárásra, először a pécsi Kulturális Központ Szivárvány Gyermekházában mutatkozik be. Októberig további 4 hasonló, úgynevezett fenntarthatósági családi nyílt napot rendeznek az ország különböző nagyvárosaiban. Újrahasznosítható anyagokból hangszerkészítés, origami, kézműves foglalkozások, játékos vetélkedők, filmvetítés és sok-sok zene várja a látogatókat az ingyenes rendezvényeken – ígérik a szervezők. A turné részeként a Hahó együttes és Kardos-Horváth Janó ellátogat az érintett kistérségek egy-egy óvodájába is, hogy az ottani gyerekekkel töltsön egy napot. További információ www.foldlakok.eu honlapon.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.