Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Föld napja Szentendrén: koncert, kiállítás és vásári forgatag

Föld napja Szentendrén: koncert, kiállítás és vásári forgatag

Sport- és táncbemutató, bábszínház, koncert, szakmai konferenciák, előadások, állatgondozási tanácsadás, pónilovaglás és egészséges ételek, italok vására szerepel a szentendrei önkormányzat és a Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) közös földnapi programjában

A szervezők április 25-én, szombaton 10-től 14 óráig várják az érdeklődőket a REC szentendrei konferenciaközpontjába és arborétumába, hogy informatív és szórakoztató formában tudatosítsák: mindannyiunk felelőssége környezetünk épsége, szépsége.

A szabadtéri programok közül a helyi Kenguru Kötélugró DSK, valamint a Welldance sporttáncegyesület bemutatója számíthat nagy sikerre, de a táncházba is biztosan sokan „beneveznek”. Az állatgondozási fortélyokba ugyanúgy betekinthet bárki, mint a komposztálás mikéntjébe, de lesz madarászbemutató, ökocímke-kiállítás és játszóház is.

A vásári forgatagban egészséges finomságokat, bio- és reformételeket, -italokat kínálnak majd. A konferenciaközpont előadásokkal, kiállításokkal és Szentendre védett növényeit bemutató filmvetítéssel várja a családokat

Ajánlott tartalom

Megvan mely műanyagokat tiltja be a kormány

Nagy mennyiségben fordulnak elő a piacon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata szerint betiltandó, egyszerhasználatos műanyagtermékek - mondta Boros Anita, a szaktárca építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.